Samenvatting

Een jongen wordt wakker op een grasvlakte met alleen een rugzak. Zijn geheugen is hij kwijt. Hij denkt dat hij Boy Seven heet omdat dat in zijn kleren en rugzak staat. In de rugzak vind hij een mobiel met een voicemail van zichzelf dat hij de politie niet mag bellen. Wat moet hij doen? Dan rijdt Lara Rogers voorbij en hij kan een lift krijgen. Hij blijft met haar bij  haar tante Bobbie logeren in diens Bed & Breakfast.

Aan de hand van aanwijzingen in de rugzak gaat hij op zoek naar wie hij is en waar hij vandaan komt. Tijdens zijn zoektocht vindt hij in een kluisje een schrijfblok, een USB-stick en bowlingschoenen. Hij leest in het schrijfblok dat hij Sam Waters heet en dat hij in een inrichting zat, waar de jongens niet bij hun naam werden genoemd maar bij een nummer. Hij was Boy 7. In de inrichting werd door een criminele organisatie Cooperation X op jongens geexperimenteerd met het implanteren van chips. Door deze chip konden ze hem niet alleen volgen, maar ook zijn geheugen wissen. Ze gebruikten de jongens voor criminele activiteiten. Hij en zijn kamergenoot Louis waren achter de plannen gekomen en hadden het plan om te ontsnappen en alles bekend te maken.

Het blijkt dat Lara bij de slechten hoort. Samen met een handlanger probeert ze de USB-stick met gegevens over CooperationX van hem af te pakken. Dat lukt niet. Sam overmeestert hen. Ze dreigen dan om de inrichting met een bom op te blazen. Sam wil zo snel mogelijk de andere jongens bevrijden, maar hij wordt achterna gezeten door de witpakken, mensen van CooperationX. Hij weet de chip uit zijn oor te snijden en ze af te schudden. Maar hij is te laat. Wanneer hij aankomt ontploft het gebouw.

Sam wordt wakker in een ziekenhuis samen met de andere jongens uit de inrichting, die gelukkig op tijd uit de inrichting hadden kunnen komen,  en ziet hier eindelijk zijn familie weer. De mensen van CooperationX  zijn opgepakt. Alleen Lara en haar ouders zijn ontkomen. Het blijkt dat Lara ook een chip ingebracht had gekregen en daarom deed wat de organisatie wilde.

Het boek is erg spannend en zeker aan te raden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s